Skip to content

Remake van een armband

9 juni 2014

Tot vandaag had ik onder ‘armbanden’ een armband te koop staan met kralen van Afrikaans turkoois (een jaspissoort!).  Pas op de foto zag ik dat er een kraal in zat die iets beschadigd was, bij het maken had ik dat niet gezien. Nu waren er nog een paar turkooiskralen over, dus vanmiddag heb ik die armband maar eens onder handen genomen en de beschadigde kraal vervangen. En er ook een ander, wat decoratiever slotje aan gezet. En toen dacht ik: ik houd hem gewoon zelf. Ik vind hem leuk en bovendien is het een lastig model om korter of langer te maken als dat nodig zou zijn.

De hematietkralen en -verdelers hebben ook nog eens een aardige herkomst. Toen we een aantal jaren terug in Bulgarije een SNP-sneeuwschoenwandelreis maakten, wilde onze lokale gids op een ochtend in ons guesthouse zijn kapotte armband, gemaakt van hematietkralen, in de prullenbak deponeren. Toen ik dat zag vroeg ik of ik de kralen mocht hebben, hematietkralen zijn namelijk ideale tussenkralen. En zo geschiedde.

Kortom, de armband zit nu om mijn pols en daar blijft hij voorlopig.

 

IMG_2216-002

 

 

2 Comments leave one →
 1. 12 juni 2014 11:16 am

  Mooie armband! Ja grappig als je van bepaalde kralen zo goed de herkomst weet! Ik heb ook nog een paar kralen uit Zuid-Afrika, waar mijn kralenliefde begon, alweer 11 jaar geleden.

 2. Reinier permalink
  17 maart 2015 4:34 pm

  …. de maliensieraden, en dat daarvan zoveel technieken zijn, nooit gedacht. Als liefhebber van de middeleeuwen vind ik dat hartstikke interessant, nooit gedacht dat dat op zoveel manieren kon: voor mij was een maliënkolder gewoon een maliënkolder.

  heel hartelijke groet van
  Reinier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *