Skip to content

Nieuwe oogst

12 augustus 2022

De website een beetje verwaarloosd tijdens de afgelopen coronaperiode. Waarom? Tijd genoeg zou je zeggen maar niet altijd de juiste ‘drive’. Toch wel het een en ander gemaakt aan sieraden. Hier een selectie van de chainmailarmbanden die ik dit voorjaar maakte.

1. Byzantijn weave met ringen van vierkant draad.
2. Klassieke byzantijn.
3. Byzantijn met gekleurde niobiumringen.
4. 'Turkish round', ook een byzantijnvariatie, met gekleurde niobiumringen.
5. Armband in 'full persian' weave.

Van links naar rechts: 1. Byzantijns patroon met zilveren ringen van vierkant draad, onderbroken door blauwe ringen van aluminium.

2. Armband in klassiek byzantijns patroon, met zilveren ringen.

3. Byzantijns patroon met gekleurde niobiumringen.

4. ‘Turkish Round’ patroon met niobiumringen in subtiele kleurtjes, een soort 3D variatie van het Byzantijns patroon.

5. Patroon ‘Full Persian’ met zilveren ringen.

Helaas is mijn favoriete Amerikaanse supplier van zilveren ringen er mee gestopt. In Nederland zit er geen, dus een andere proberen in de VS of UK.

Malachiethartjes

10 juli 2020

Nu in de veiling bij Catawiki mijn recent gemaakte oorbellen met 14K goud, malachiethartjes en parels. En inmiddels verkocht naar Engeland.

Full Persian

6 juli 2020

Gemaakt tijdens ons verblijf in Palo Alto in 2018. Intussen verkocht via Catawiki. En ook gebruikt voor de header. Inmiddels een tweede verkocht via Catawiki.

Maar kan op verzoek altijd opnieuw gemaakt worden.

En eentje voor mijzelf: ringen van zilver en blauw aluminium.

Zomerse oorbellen

25 juni 2020

Deze oorbellen zijn gemaakt met aluminium schubben, heel comfortabel en lichtgewicht. Ik had al eens soortgelijke gemaakt voor de Leerdamse Kunstvierdaagse en die waren toen erg in trek. Nu dus wat nieuwe gemaakt.

Eindelijk af!

17 juni 2020

Deze kettingen lagen al twee jaar te wachten om afgewerkt te worden. Ik maakte ze tijdens ons verblijf in Palo Alto twee jaar geleden, maar had daar geen benodigdheden bij de hand om ze af te werken met een slotje etc. Maar nu dus klaar! Deze hieronder heb ik al eens eerder gemaakt met iets andere kralen, maar beide keren verkocht. Deze houd ik nu zelf, denk ik.

Spiral weave met stukjes sodaliet
Patroon: Russian Spiral