Skip to content

‘Snakechain’ (HP 4-1)

15 juni 2014

Snakechain wordt dit patroon ook wel genoemd, hoewel de meer gebruikelijke naam ‘Half Persian 4-1’  luidt. Ik maakte deze ketting voor de helft met niobium ringen van vierkant draad en voor de andere helft gebruikte ik silverfilled ringen, ook van vierkant draad. De ringen komen van Chainweavers en hun niobium ringen in vierkant draad zijn nog min of meer op proef en alleen in één maat verkrijgbaar.

Ik vind dit patroon wel mooi in ringen van vierkant draad, een beetje industrieel. Ik deed het eerder met soortgelijke ringen van gekleurd aluminium; de niobiumkleuren, die ontstaan door anodisatie bij verschillende voltages, zijn echter wat subtieler van kleur (maar ook duurder, helaas).

 

IMG_2232

‘Snakechain”

 

 

IMG_2223IMG_2222

 

 

 

 

Deze blijft in eigen bezit en ik maakte er onlangs een in sterling zilver voor mijn dochter. Maar hij kan opnieuw worden gemaakt in materiaal naar keuze.

 

 

 

 

 

No comments yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *