Skip to content

Dragonscale en viperbasket

9 juni 2014

De dragonscale armband (zie tijdrovende werkjes) is af! Leuk om een keer te doen als je de tijd hebt, maar erg bewerkelijk. Ik zou ook niet weten wat ik ervoor zou moeten vragen als ik hem zou willen verkopen. Als je werkelijk de tijd in rekening brengt die je er mee bezig bent, dan wordt het een duur sieraad. Hij blijft dus maar in eigen bezit.

IMG_2213-002

 

Ook een recente is de viperbasket armband op de foto’s hieronder. Op het eerste gezicht ziet ie er ook best bewerkelijk uit, maar dat valt reuze mee. Viperbasket is een heel simpel patroon en hier heb ik domweg twee rijen viperbasket aan elkaar gekoppeld omdat ik van een wat bredere armband houd.

De kleinere ringen in de armband zijn een specialiteit van de Amerikaanse firma Chainweavers: ze noemen de draadsoort ‘dragondust’  (hun mascotte is een draakje, Scorch geheten). Leuk om een keer te gebruiken, maar ik ben niet zo enthousiast over de dragondust-ringen als sommige anderen. Door het wat ruwe, gefacetteerde draadoppervlak schitteren ze erg en daardoor wordt een sieraad met deze ringen al gauw wat minder gechikt voor alledag, en meer iets voor feestelijke gelegenheden.

 

IMG_2183

De armband in detail, hier zijn de ‘dragondust’ ringen beter te zien

IMG_2185

 

 

 

 

No comments yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *