Skip to content

Tijdrovende werkjes

29 maart 2014

Tijdrovende werkjes lenen zich goed om mee te nemen op reis, gesteld dat je ergens op een en dezelfde plek zit, zoals nog wel eens gebeurt als mijn man een aantal weken gaat samenwerken met buitenlandse collega’s.. Recent zaten we een paar weken op Tenerife en ben ik begonnen aan een ‘dragonscale’ armband. Dragonscale is een chainmailpatroon dat ik nog niet eerder had gemaakt, niet echt moeilijk, maar het schiet niet op. Ik had een pakketje plus werkbeschrijving gekocht van ‘Ringdingen’.  Mooie, matte zilverplate ringen, handgemaakt, maar helaas bestaat Ringdingen.nl als webshop al niet meer; de eigenaresse is er mee gestopt. IMG_2078 Hiernaast zover als ik gekomen ben tijdens ons verblijf, hij moet nog iets langer. Een ander, ook vrij tijdrovend project was een Arkham ketting plus armband, met kralen aan de zijkant.

 

IMG_2032De Arkham armband plus ketting zijn inmiddels af, op de slotjes na.

 

Ook nog een Arkham ketting in opdracht gemaakt, van silverfilled ringen (van Chainweavers.com) zie onder. De ketting gaat binnenkort naar de nieuwe eigenaresse.

IMG_2119

 

Het laatste werkje dat ik daar op Tenerife heb gedaan is een spiral rope van een rocaillemix, met splitkralen van malachiet en lapis lazuli er in verwerkt. Weer iets heel anders, maar ook bewerkelijk. En een mooie manier om een voorraadje splitkralen op te maken. Ik vind het resultaat wel vrolijk geworden:

IMG_2113

 

One Comment leave one →
  1. ineke permalink
    18 mei 2014 8:38 am

    Prachtig! Die blauwgroene ziet er ook heel verrassend en fijntjes uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *