Skip to content

Spelen met glaskralen I

8 mei 2012

De laatste dagen wat sieraden gemaakt die iets minder tijdrovend zijn dan zo’n ‘spiral rope’ met van die kleine rocailles (zie Werk in uitvoering).

Recent kocht ik een paar strengen handgemaakte glaskralen van een kort geleden ontdekte glaskralenmaker, Wim Hoogers. Dit setje rood/zwart/witte kralen vond ik direct erg mooi en het leent zich goed voor een armband. De glaskralen heb ik gecombineerd met agaatkralen en zilverplate tussenkraaltjes en slot.

Handgemaakte glaskralen, agaatkralen en zilverplate

Oorbellen met handgemaakte glaskralen, aangevuld met glasfacetkralen en zilver (boven), turkooiskleurig howliet en koper (rechts)  en howliet en zilver(plate) (onder)

 

Uit de twee strengen mixkralen die ik ook van hem kocht, heb ik wat ’tweelingen’ bij elkaar gezocht om oorbellen te maken. Dit zijn er een paar van. Oorbellen zijn zo leuk om te maken, al draag ik ze zelf nauwelijks (heb een onberedeneerde afkeer van gaatjes in mijn oren, dus kan hooguit clips dragen). Gelukkig heb ik een aantal trouwe afnemers in mijn naaste omgeving.

 

 

De ketting hieronder bestaat uit een setje vrolijke glaskralen van dezelfde maker, gecombineerd met transparante glasblokjes en kleine rode koraalkralen. Het is een zomerse ketting geworden die vraagt om een zongebruind tintje. Dat heb ik nog niet, maar ik paste hem even bij een appelgroen T-shirt en daar staat hij erg leuk bij. Voorlopig doe ik de ketting in de verkoop, maar wie weet, misschien hou ik hem wel zelf.

Niet dus, hij is verkocht! Evenals de oorbellen hierboven op de foto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Comment leave one →
  1. friedeke permalink
    13 oktober 2012 10:34 pm

    érg mooi allemaal Riet! Die zomers ketting is echt prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *