Skip to content

Scherzo

9 februari 2013

‘Scherzo’ is een chainmailpatroon dat verwant is aan het byzantijns patroon. Het zijn eigenlijk eenheden half byzantijns, maar dan met meer en kleinere ringetjes (voor een beschrijving zie cgmaille.com). Door het gebruik van twee ringmaten is het effect vrij open. Ik heb het eens uitgeprobeerd met grote zilverplate ringen (7,2 mm ID) en kleine ringetjes van gekleurd aluminium. Dat heeft de set hieronder opgeleverd. Eigenlijk vind ik de aluminium ringetjes iets te glanzend, maar wel mooi van kleur in die drie tinten blauw. Misschien nog eens maken met kleine niobium ringen; gekleurd niobium is wat subtieler van kleur.

 

P1120270

Chainmailarmband in het patroon ‘Scherzo’. Zilverplate ringen 1,4mm/7,2mm ID. Blauwe aluminium ringetjes 0,8mm/4,2mm ID (ringen van de firma Jacomaro).

 

P1120261-001

En bijpassende oorbellen.

 

En nog even voor de aardigheid: De twee grote brokken koraal waarop ik af en toe mijn sieraden fotografeer (zie ook het bericht¬†¬†‘Half perzisch’) zijn door mijn ouders 60 jaar geleden meegenomen van het strand rond een onbewoond eilandje voor Jakarta. Nu zouden we dat niet meer doen en is het trouwens verboden om stukken koraal uit te voeren. Destijds waren al die regels er nog niet en op die eilandjes kwam nooit iemand. Je begrijpt, ik koester die brokken.

 

 

No comments yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *