Skip to content

De kralen van Ursula Distler

15 oktober 2013

Ieder jaar wordt in glasstad Leerdam de Internationale Glaskunstbeurs gehouden en als het even kan, ga ik daar graag naar toe. Een groot aantal glaskunstenaars laat daar een selectie van hun werk zien.

 

IMG_1752IMG_1749

 

Interessant voor mij is ieder jaar de stand van de Duitse Ursula Distler. Zij maakt holle glaskralen naar een oud Boheems procédé en alle keren dat ik de beurs bezocht, kocht ik een aantal van haar kralen. Ik vind ze mooi en omdat ze hol zijn, zijn ze heel geschikt voor bijvoorbeeld oorbellen, want niet zo zwaar als de meeste lampworkkralen.

Hieronder een paar oorbellen (inmiddels verkocht) die ik maakte met kralen die ik 2 jaar geleden van haar kocht op de glaskunstbeurs.

Oorbellen met kralen van Leerdamse glasbeurs.IMG_0240

 

Dit jaar was ik samen met mijn dochter op de beurs en allebei kochten we een aantal kralen (dochter maakt ook sieraden). Mondjesmaat, want goedkoop zijn ze niet.

 

IMG_1754

Ursula Distler (in het rood) en haar kralen (Internationale Glaskunstbeurs Leerdam 2013)

IMG_1790

Een typische Ursula Distler kraal, afmeting 5 x 2 cm, gekocht 2 jaar geleden

 

 

 

 

 

Oogst van dit jaar

Oogst van dit jaar

Die grote blauwgroene kraal draag ik aan een spang, de onderste kralen wachten nog op verwerking (uitgezonderd het hangertje, dat ik al eerder maakte). Het worden vast weer oorbellen, maar de blauwe? Dat weet ik nog niet.

Inmiddels (januari 2014) heb ik oorhangers gemaakt met de groene glaskralen en verkocht op de Kunst4daagse. Ook de zwartgestreepte kralen zijn verwerkt tot oorbellen en ook die zijn verkocht.

 

IMG_1920

 

 

 

 

 

No comments yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *