Skip to content

Dit is ze

9 maart 2012

Dit is ze, mijn nieuwe fotomodel om kettingen op te showen en te fotograferen. Ik was al een tijdje naar een model op zoek, en nu zijn er best leuke levende modellen te vinden in mijn naaste omgeving, maar die hebben niet onbeperkt de tijd, en vaak  al helemaal geen zin om met hun hoofd (om over de rest maar niet te spreken) op mijn website te staan, laat staan op een forum. Ik dacht dus meer in de richting van een mooie oude paspop, of iets dergelijks.

Dit is ze

Toen, lopend langs de vitrines in de blinde achtermuur van onze lokale LIDL, zag ik haar ineens! In een van die LIDL-vitrines, waar regionale kunstenaars iets van hun werk kunnen exposeren, stond een trio vrouwentorsootjes van keramiek, in verschillende huidtinten, met originele, moderne sieraden van de maakster.

Mijn belangstelling ging direct uit naar de blankst getinte. Niet om het een of ander, maar haar wat bleekgele kleur leek mij de perfecte achtergrond voor sieradenfoto’s. Dus contact gezocht met de maakster en zij bleek bereid het torsootje te verkopen.

Torso-trio. De kleuren zijn in werkelijkheid mooier.

 

Inmiddels staat ze bij me thuis, op mijn zolder/atelier. Ik hang haar geregeld iets anders om de hals, en ze stelt me niet teleur, alles staat haar goed.

Ik ben blij met haar.

 

 

 

De maakster is Flor de Hilster-Cramer uit Wadenoyen. Behalve torso’s maakt ze heel veel andere soorten keramiek, waarbij ze diverse stookmethodes gebruikt.¬† En ze schildert ook nog. Voor info, zie de foto.

 

 

 

 

 

No comments yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *