Skip to content

Nieuwe chainmailpatronen

23 juli 2012

Recent had ik een paar mooie kadootjes nodig en het leek me leuk die te maken in een paar chainmailpatronen die ik nog niet eerder had gemaakt. Dus ringen besteld bij de Amerikaanse firma ‘The Chainweavers’ in sterling zilver en brons.

En ja, dit zijn vrouwenkadootjes. Wil je bij een man met sieraden aan komen, dan moet je wel heel zeker weten dat de desbetreffende man daarvan gediend is.

De set hieronder, in sterling zilver, is gemaakt in een een patroon dat ‘viper basket’ wordt genoemd en is heel gemakkelijk om te maken. Ik ga dit patroonĀ  zeker opnieuw maken, en dan misschien in twee of meer kleuren. Het patroon staat op naam van Greg DeHetre en de werkbeschrijving is van ‘The Chainweavers’. Ik heb er tot dusver geen andere tutorials van gezien.

 

 

 

 

 

 

 

 

De armband (in sterling zilver en brons) hieronder is gemaakt is gemaakt in een patroon dat ‘Arkham’ wordt genoemd (een toevalstreffer, want de bedenkster – Celeste McClain – wilde eigenlijk een ander patroon maken). Ook een nieuw patroon voor mij, dat me wel wat hoofdbrekens heeft gekost voor ik door had hoe het in elkaar zit. Dit patroon leent zich niet zo voor oorbellen, dus heb ik van de overgebleven ringen een paar oorbellen gemaakt in een soort half ‘butterfly’-patroon. Maar vergeten op de foto te zetten.

 

IMG_0696

 

En nog een paar kleine oorbellen in het patroon ‘European 4-1’, ook kadootjes. Dit is het klassieke patroon waarmee hele maliĆ«nhemden kunnen worden geweven.

 

Al deze sieraden zijn opnieuw, en ook in andere materialen te maken als iemand belangstelling mocht hebben. Maar deze hier zijn dus vergeven.

 

2 Comments leave one →
  1. Rina permalink
    1 augustus 2018 8:45 pm

    mooie armband Riet, heb je een patroon hiervan en zo ja kan ik die dan kopen ?
    ik zou het graag zelf gaan maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *