Skip to content

Mijn eerste opdracht

3 februari 2012

Spannend, een blog. Nu moet ik wat beginnen te schrijven. En waarover dan wel?
Het idee is hier mijn laatst gemaakte sieraden te laten zien, af en toe wat te vertellen over de kralen (vaak halfedelstenen) die er in verwerkt zijn, waar ze vandaan komen, misschien iets over technieken, en verder zien we wel.

Hoe het allemaal begon?

Toen ik een jaar of veertien was, had ik voor mezelf een ketting gemaakt van platte rechthoekige steentjes afkomstig uit ons tuinpad. Ik had ze rood geverfd met verf uit van die kleine potjes die mijn broer gebruikte om zijn scheeps- en vliegtuigmodellen een kleurtje te geven. Rode steentjes dus, op een wat primitieve manier bevestigd aan een stukje zwart koord. Ik droeg die ketting naar school, en een van mijn klasgenoten vond hem leuk en vroeg of ik er voor haar ook een wilde maken, maar dan in het wit. Vereerd met die opdracht ¬†ging ik aan het werk, maar ik had niet dezelfde goede verf in het wit, dus geprutst met plakkaatverf en vernis er over heen. Het zag er aardig uit, maar helaas, de verf gaf af …

Rood koraal en lava (inmiddels verkocht)

 

Nu, vele vele jaren later, kan ik gelukkig met betere materialen werken. Zoals op de foto: ook een sieraad in rood en zwart, met zilver en kralen van lava en schuimkoraal, afkomstig van La Palma.

De materialen zijn veranderd, het plezier in het maken is gebleven.

 

 

 

 

 

 

 

No comments yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *